IstanbulVita | Tratamente Pentru Pierderea Părului ...

Când începem să suferim de căderea părului, de obicei apelăm la metode care ne pot ajuta să reducem căderea părului. Pentru a înțelege dacă aceste proceduri sunt potrivite pentru dvs. și pentru problemele dvs. de păr, este foarte important să știți ce tip de cădere a părului sau alopecie este prezent în fiecare caz.

Ființa umană poate prezenta o pierdere zilnică de aproximativ 100 de fire de păr într-un mod normal, atunci când acest număr este depășit, putem vorbi despre o pierdere anormală și începe un proces de alopecie. Alopecia este clasificată în două mari grupuri: cicatriciale și fără cicatrici.

 1. Cicatriciale. Sunt alopecii în care părul cade și nu crește din nou, închizând porii și creând în schimb țesut cicatricial. În aceste alopecii, tratamentul medical încetinește căderea, dar părul căzut nu se recuperează și intervenția chirurgicală este exclusă, deoarece părul implantat nu ar crește. Având în vedere necesitatea repopulării zonei, se poate realiza tratament ACELL + PRP pe care le sugerăm în clinica noastră în timpul unui transplant de păr. Va face posibilă oprirea căderii părului în continuare, întărirea părului existent și a grefelor transplantate. Acest tratament va forma o barieră de protecție asupra scalpului, protejând celulele sănătoase în zonele anterior cicatricizate.

 2. Fârâ Cicatrici. Cunoscuta alopecie androgenetică sau alopecie comună care are un mecanism de acțiune bazat pe miniaturizarea părului. Adică, există o subțiere a părului, în așa fel încât părul să cadă și să crească înapoi, dar cu o grosime care este din ce în ce mai mică decât cea precedentă, oferind progresiv o acoperire mai mică în timp.

oferim diverse tratamente pentru căderea părului

Fazele unei alopecii androgenetice

 • Faza inițială, unde nu există căderea părului, dar există o subțire a acestuia, aici nu lipsește părul, ci lipsa grosimii, aceasta fiind responsabilă de subțierea estetică care se produce.
 •  Faze intermediare, părul continuă să se subțieze în așa fel încât să acopere nesatisfacator.
 • Faze avansate, părul este foarte fin sau nu iese din nou, porii se închid și pielea se atrofiază.

Tratamente Pentru Alopecia Androgenicâ

Medical Și Chirurgical

 • Tratamente medicale acestea încetinesc căderea și recuperează la 90% dintre pacienți grosimea pierdută a părului, astfel încât în ​​fazele inițiale subțierea estetică poate fi recuperată numai cu tratament medical. În stările intermediare sau avansate în care nu mai există păr sau este într-o stare foarte terminală, este foarte greu de recuperat, fiind în aceste cazuri când este indicat tratamentul chirurgical.
 • Tratamentul chirurgical Este responsabil pentru repopularea zonelor fără păr, dar trebuie luat în considerare faptul că intervenția chirurgicală nu oprește pierderea părului autohton. Prin urmare, zonele cu păr nativ pot continua să cadă, făcând posibil ca pacientul să rămână singur cu zona transplantată. Prin urmare, trebuie știut că tratamentul medical și chirurgical sunt complementare și, în majoritatea cazurilor, trebuie să meargă mână în mână pentru a obține cel mai bun rezultat posibil și o acoperire omogenă.

Tratamente Medicale

Pentru tratarea alopeciei androgenetice trebuie să menționăm că nu există un tratament generic, fiecare caz este special și fiecare persoană trebuie să urmeze un tratament specific în funcție de tipul de piele și chelie.

 • Tratamentul antiandrogenic cel mai recomandat de medici este Finasteride, care inhibă enzima 5-alfa reductază care acționează asupra androgenilor (bărbaților) și estrogenilor (femeilor) creând DHT sau dihidrotestosteron. Formarea acestui hormon androgen se agață de foliculii de păr de pe scalp, determinând reducerea acestora și modelând modelul cheliei la ambele sexe. În cazul femeilor cu niveluri mai ridicate de dihidrotestosteron, acestea pot prezenta anumite caracteristici masculine, cum ar fi aprofundarea vocii și a părului facial. Am putea spune că DHT nu este vinovatul căderii părului, ci sensibilitatea foliculilor la acest hormon. Pentru a înțelege un pic mai mult cum funcționează acest lucru, putem spune că acest hormon „sufocă” foliculul până când își pierde puterea, vitalitatea, culoarea și se reduce treptat până când dispare. Acest proces este cunoscut sub numele de miniaturizare
 • Tratamentul cu Minoxidil, acționează ca un vasodilator pentru alopecia areată în situații de stres și dietă slabă. În cazul alopeciei androgenetice, acționează ca o completare a unui alt tratament. De regulă, acest produs NU mărește creșterea părului, dar încetinește căderea părului. De obicei, are efecte secundare la anumite persoane. Poate fi ingerat sub formă de pilule (sub prescripție medicală) și ca produse topice: lichid și spumă. Produsele topice pot genera unele contraindicații, cum ar fi iritația sau dermatita seboreică, dar va depinde întotdeauna de tipul de piele pe care îl prezintă pacientul. Acest produs este în diferite graduări pentru formatele topice: 2%, 5% și alte concentrații pentru cazuri specifice. Dacă minoxidilul are efecte secundare (mătreață, grăsime, dermatită), ar trebui să mergeți la un specialist pentru a solicita o rețetă orală (pastilă).

Deoarece alopecia este un proces cronic, un proces care va avansa continuu de-a lungul vieții noastre, tratamentul medical trebuie să fie și el cronic. De îndată ce medicamentul este oprit, părul netransplantat recuperat se va pierde progresiv.

impactul tratamentelor pentru căderea părului

Mezoterapia părului

Tratamentul alopeciei androgenetice

Mezoterapia este aplicarea micro-injecțiilor care conțin vitamine și medicamente (finasteridă și minoxidil) în scalp. Poate conține și alți compuși în funcție de nevoile fiecărui pacient. Acești nutrienți sunt transferați direct în foliculii de păr. Asigurând o nutriție bună a părului, creșterea părului poate fi stimulată. PRP este similar, totuși folosește plasmă din sângele pacientului, în timp ce mezoterapia este un cocktail medicinal.

Mezoterapia poate fi aplicată persoanelor care se află în oricare dintre următoarele condiții:

 • Alopecie androgenetică (căderea părului la bărbați)
 • Alopecie de tracțiune (căderea părului prin tragere sau smulgere)
 • Alopecia areată (chelie localizată, inclusiv barbă)
 • Căderea părului postnatală
 • Căderea difuză a părului (adesea la femei)

Stimate cititor, nu uitați că medicamentele orale trebuie prescrise de un specialist care vă va explica utilizarea și ce trebuie să faceți în caz de reacții adverse. Pentru un tratament de păr recomandăm consultarea unui tricholog sau dermatolog.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Tratamente Pentru Pierderea Părului"
 • Commenter Photo
  Dumitru Mihai 9 ay önce

  Pentru a stopa căderea părului, dacă folosesc tratamentul ACell+PRP voi obține un bun rezultat? Care este prețul unei ședințe și cu ce frecvență se poate aplica tratamentul?

 • Commenter Photo
  Savu Florin 9 ay önce

  Dacă fac tratament cu plasmă, îmi crește părul și în zonele în care am chelie? Care este cel mai bun remediu, ce îmi recomandați?

 • Commenter Photo
  Victor P 8 ay önce

  În timpul transplantului capilar am făcut un tratament cu plasmă pentru că este singurul tratament fără efecte adverse.