IstanbulVita | Transplant De Păr TDF ...

Metoda TDF este un transplant de păr care utilizează tehnica FUE în două zile consecutive, de aici și acronimul TDF = Two Days FUE sau Tehnica FUE  în două zile.

Această tehnică a fost concepută pentru pacienții care doresc să efectueze cât mai multe grefe într-o perioadă scurtă de timp. Oamenii care au puțin timp sau o viață foarte ocupată aleg această tehnică. Această metodă se aplică pe chelii care necesită repopularea suprafețelor cu volum mare.

Diferența dintre tehnica TDF și FUE - Timpi și foliculi

 • Tehnica TDF: între 6000 și 6500 de foliculi pot fi transplantați în două zile, acest lucru este echivalent cu două ședințe.
 •  Tehnica FUE: aproximativ 4500 de foliculi pot fi transplantati într-o singură ședință. Pentru a solicita a doua sesiune, trebuie să așteptați între 6 și 8 luni.
 • Avantajele tehnicii TDF: Conform comparației anterioare, veți putea observa că în doar două zile veți putea acoperi întreaga chelie, fără a fi nevoie să vă întoarceți în 6 sau 8 luni pentru a doua intervenție.

Cea mai populară tehnologie: FUE Technique

Procedura de transplant TDF

Transplantul se efectuează sub anestezie locală și este împărțit în două etape:

Etapa nr. 1: în această etapă zona donatorului (ceafă sau occipitală) este împărțită în două zone, stânga și dreapta. Foliculii sunt extrasați doar din zona dreaptă. Canalele sunt deschise în zona receptoare pentru a planta foliculii extrași anterior, repopulând astfel o jumătate din chelie. Pentru jumătatea rămasă doar canalele sunt deschise. În acest fel se finalizează prima etapă sau prima sesiune.

Etapa nr. 2: în a doua zi foliculii rămași sunt extrași din zona stângă și sunt plantați în zona rămasă pentru repopularea zonei care are canalele deschise. În acest fel, întreaga chelie este acoperită în doar două zile.

Tratament complementar la TDF - Acell + PRP

Înainte de transplantul TDF, sângele este prelevat de la pacient și apoi trecut printr-un proces de centrifugare în care plasma bogată în trombocite este separată de celelalte componente ale sângelui. Plasma conține factori de creștere, citozine proteice și leucocite. Lichidul obținut numit plasmă este injectat în zona de tratat. Înainte de injectarea PRP, acesta este combinat cu ACell. ACell este utilizat în transplanturile de păr, astfel încât țesuturile să se regenereze treptat și să activeze celulele stem adulte ale unităților foliculare. Utilizarea combinată a PRP + ACell în transplantul de păr va avea ca efect promovarea creșterii părului prin activarea celulelor stem și asigurarea factorilor de creștere pentru restul celulelor. Acest tratament se aplică în timpul transplantului TDF pentru a accelera procesul de creștere a părului. Rezultatele obținute cu acest tratament sunt cu adevărat uimitoare și pot fi aplicate în alte tehnici precum FUE și DHI.

Postoperator

Tehnica utilizată și precizia milimetrică a tehnicii utilizate generează incizii foarte mici, minimizând formarea de cicatrici și cruste în zona de recepție. Duritatea materialului previne răniri minore ale scalpului. Rezultatele cu această tehnică sunt excelente. Nu există nicio diferență între transplanturile de păr efectuate într-o sesiune sau două sesiuni. Veți vedea același proces de vindecare fie pentru tehnica TDF, fie pentru tehnica FUE. Tratamentul ACell + PRP va reduce considerabil timpul de vindecare și vindecare.

cele mai rapide metode de tratament pentru chelie

Recuperare

Îngrijirea transplantului de păr TDF nu diferă de tehnica obișnuită de transplant. Medicul va furniza informațiile necesare după intervenție, dar va fi util ca pacientul să înțeleagă procesele postoperatorii.

Pacientul trebuie să-și protejeze scalpul de impact și să nu atingă zona transplantată, chiar și atunci când simte mâncărime. Una dintre cele mai frecvente întrebări este despre poziția de a dormi sau de odihnă. Zonele receptoare și  donatoare vor fi foarte sensibile. Pacientul ar trebui să doarmă cu capul și spatele ușor sprijinite pe pernă. Se recomandă să dormiți la un unghi de 45 de grade.

Cine poate solicita această tehnică?

Acei oameni care au următoarele caracteristici:

 • Zonă donatoare foarte bună 
 • Chelie pronunțată: intrări - față - față mijlocie și coroană
 • Solicită rezultate rapide.
Lasă un răspuns
3 Replies to "Transplant De Păr TDF"
 • Commenter Photo
  Alex 9 ay önce

  Salut, după cât timp apar rezultatele? Oferiți garanție?

 • Commenter Photo
  Liviu Dan 9 ay önce

  Un coleg s-a operat în clinica dumneavoastră și sunt uimit de rezultatul obținut, are densitate și un aspect natural. Problema este că eu sunt mai chel decât el și am nevoie de mult mai multe grefe. Aș vrea să folosec tehnica TDF, dar înainte de a mă hotărî vreau să știu dacă zona mea donantă permite extragerea de grefe pentru această tehnică.

 • Commenter Photo
  Marin O 8 ay önce

  Sunt o persoană foarte ocupată, de aceea am ales transplantul TDF. Disconfortul postoperatoriu a fost singura problemă cu care m-am confruntat, dar rezultatul obținut a meritat!