IstanbulVita | Operația De Vaginoplastie Cu Cea Mai Nouă ...

Când vorbim despre vaginoplastie, raportăm cuvântul vagin = femeie, acest lucru este corect, dar trebuie să menționăm că vaginoplastia este utilizată și pentru persoanele transsexuale și non-binare care sunt supuse unei intervenții chirurgicale de confirmare sexuală. Aici este aplicată vaginoplastia de către chirurgi pentru a crea un spațiu vaginal între rect și uretra.

Vaginoplastia clasică sau numită și reconstrucție vaginală sau estetică vaginală are scopul de a micșora canalul vaginal, adică de a îmbunătăți tonusul muscular și elasticitatea vaginului.

Operația De Vaginoplastie Cu Cea Mai Nouă Tehnologie

Cum se numește operațiunea de schimbare a sexului?

În cazul schimbării de gen, o vaginoplastie constructivă se realizează prin inversarea penisului, pe care o vom detalia mai târziu.

Vaginoplastie reconstructivă // Cauze de extindere și elasticitate vaginale

 • Genetica și caracteristicile corpului
 • Creșterea în greutate sau supraponderalitatea
 • Relații sexuale excesive
 • Îmbătrânirea naturală
 • Epiziotomie (sechele postpartum normale)
 • Avorturi
 • Propósitos de la Vaginoplastia Reconstructiva
 • Mejorar la apariencia estética de la zona externa
 • Aumentar el placer de las relaciones sexuales en la zona interna
 • Aumenta autoestima y mejora la actividad sexual

Scopurile vaginoplastiei reconstructive

 • Îmbunătățiți aspectul estetic al zonei externe
 • Creșteți plăcerea actului sexual în zona internă
 • Crește stima de sine și îmbunătățește activitatea sexuală

Procedura de vaginoplastie reconstructivă

Principiul de bază al acestei intervenții nu este doar reducerea volumului intern al vaginului, ci și repunerea corectă a structurilor musculare care au fost dilatate sau separate. Chirurgical, canalul vaginal este îngustat din față în spate, îndepărtând o cantitate mare de mucus și țesut muscular, apoi structurile musculare care se slăbesc și se împart între ele sunt cusute iar anatomia structurilor musculare deformate este cusută înapoi, devenind mai mult încordat și strâns.

Vaginoplastia constructivă prin inversarea penisului

Aceasta implică crearea unui nou vagin prin pielea inversată a penisului și scrotului. Această procedură își propune să creeze un complex genital feminin funcțional și estetic. Reconstrucția prezintă o serie de variabile de luat în considerare: dimensiunea penisului, elasticitatea pielii și înălțimea pacientului care vor determina cavitatea pentru a găzdui vaginul. Cantitatea și tipul de scrot vor fi importante pentru a determina cât de adânc va fi vaginul.

Cine poate fi supus acestei intervenții?

Chirurgul și echipa medicală vor determina tehnica adecvată pentru fiecare pacient, analizând, așa cum s-a menționat mai sus, caracteristicile fizice și sociale ale pacientului. Pacientul va primi toate informațiile necesare pentru a face parte din decizia privind tehnica de ales.

Cerințe pentru o vaginoplastie constructivă de inversiune a penisului

 • Penisul trebuie să măsoare mai mult de 12 centimetri întinzând pielea și numărând de la unghiul penis-cub până la vârful preputului
 • Calitatea bună a pielii penisului
 • Abstenția de la tratamentul hormonal: aproximativ 4 săptămâni înainte de intervenție

Operația De Vaginoplastie Cu Cea Mai Nouă Tehnologie

Intervenţie

Intervenția durează de obicei între 3 și 5 ore, având în vedere că va fi nevoie de un timp de pre-anestezie și pregătirea pacientului. Cu excepția unui anumit caz, anestezia utilizată este generală.

Intervenția începe cu o tăietură a penisului pe linia mediană și expunând corpul cavernos și pediculul neurovascular. O parte din gland va fi utilizată pentru a forma clitorisul, în timp ce cea mai mare parte a pielii penisului este repoziționată pentru a forma peretele vaginal. Restul elementelor penisului, inclusiv corpul și o parte a uretrei peniene, sunt îndepărtate.Uretra este scurtată și redirecționată către poziția sa normală, care este chiar deasupra noii deschideri vaginale.

Excesul de țesut erectil din jurul uretrei este îndepărtat parțial pentru a preveni creșterea în timpul excitării sexuale, împiedicând astfel deschiderea normală a vaginului.

Pielea înconjurătoare a scrotului și a zonei înconjurătoare va fi utilizată pentru a forma labiile majore și labiile minore, se face o incizie în cordonul spermatic și testiculele sunt îndepărtate.

Spațiul anatomic în care va fi situat vaginul este între vezică și rect. Aceasta este partea cea mai complicată din punct de vedere tehnic din cauza riscului de perforație intestinală.

Odată ce spațiul unde va fi plasat vaginul este format, pielea penisului inversat va fi plasată, formând astfel peretele vaginal. Adâncimea vaginului va depinde de fiecare pacient și factorul care determină adâncimea acestuia este cantitatea de piele peniană disponibilă. Când vaginul este în poziție, va fi plasat un bandaj special pentru a inversa pielea din cavitatea vaginală până când se vindecă.

Următoarea etapă a intervenției chirurgicale este de a reconstrui clitorisul cu partea conservată a glandului și a nervilor și vaselor de sânge pentru a menține sensibilitatea și capacitatea de a satisface pe deplin. Clitorisul va fi fixat deasupra deschiderii uretrale și acoperit cu un capac materializat anterior.

După reconstrucția buzelor vaginale, vaginoplastia este finalizată: o parte a pielii scrotului devine labia majora, dacă există prea multă piele pot  forma două pliuri suplimentare pentru a simula capota labiilor minore și a clitorisului. Se pune apoi un bandaj de compresie și pacientul va rămâne cateterizat timp de aproximativ 2 săptămâni.

Spitalizare

Pacientul va rămâne internat timp de aproximativ 7 zile postoperatorii pentru a fi evaluat zilnic de echipa medicală în permanență, în plus față de urmărirea postoperatorie corectă, reținerea socială și vulnerabilitatea pacientului.

Rezultate

După intervenție și recuperarea ulterioară a acesteia, pacientul va avea un vagin funcțional, anatomic, similar din punct de vedere estetic cu cel al oricărei femei. Vaginul va putea menține o activitate sexuală satisfăcătoare, fără cicatrici dureroase, și va fi suficient de sensibil pentru a oferi o stimulare sexuală satisfăcătoare în timpul actului sexual.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Operația De Vaginoplastie Cu Cea Mai Nouă Tehnologie"
 • Commenter Photo
  Andreea 9 ay önce

  Bună, am nevoie de mai multe informații, pot obține un număr de contact? Mă interesează în ce spital se face intervenția chirurgicală, câte zile de spitalizare sunt necesare și ce riscuri sunt.

 • Commenter Photo
  Fifi 9 ay önce

  Ce preț și ce riscuri implică o operație de schimbare de sex?

 • Commenter Photo
  Lili F 8 ay önce

  Pot să afirm că simt mai multă plăcere și o îmbunătățire notabilă a activității sexuale după ce am făcut o operație de vaginoplastie reconstructivă. Doamnelor, vă recomand această operație estetică :)