IstanbulVita | Operația De Rinoplastie ...

Rinoplastia sau modelarea nasului este o intervenție chirurgicală foarte utilă pentru corectarea posibilelor defecte ale nasului. Este vorba în mod fundamental de remodelarea scheletului osos și cartilaginos al nasului. Prin chirurgia plastică se va obține o nouă formă în funcție de caracteristicile pacientului.

Se poate corecta de la nasul turtit și asimetric al pacienților cu buza despicată, până la nasul strâmb cauzat de traume. 

O operație a nasului poate îmbunătăți modificările respiratorii datorate turbinatelor foarte mari sau abaterilor septului nazal, acționează și asupra modificărilor estetice în cazul  în care pacientul nu este mulțumit de forma nasului în diferitele sale porțiuni: dors nazal foarte înalt (cocoașa nazală) ), foarte jos (nasul plat), vârful nazal bulbos (cărnos), vârful căzut, aripile nazale foarte deschise sau excesiv de mari.

Cu această intervenție chirurgicală, se pot face modificări de dimensiune: nasul prea mare, prea lung sau extrem de mic.

Tipuri de rinoplastie

 • Repararea rinoplasticâ
 • Rinoplastia estetică
 • Rinoseptoplastie mixtă, în care modificările funcționale și estetice sunt corectate în aceeași intervenție chirurgicală.

Rinoplastie înainte și după

În ce situații se poate indica rinoplastia?

Rinoplastia poate necesita corecția componentelor cosmetice și, în majoritatea cazurilor, corectarea componentelor funcționale ale nasului. Acest proces se poate face de obicei la sfârșitul adolescenței (în jurul vârstei de 17 ani). Cu toate acestea, în cazuri mai extreme, poate fi efectuat în timpul copilăriei, mai ales ca o consecință a condițiilor traumatice (de exemplu, accidente care afectează zona nazală).

Cum este determinată necesitatea unei rinoplastii?

În etapa preoperatorie, este necesară o înregistrare fotografică, care este esențială pentru analiza personalizată a fiecărui caz. În ceea ce privește corecția funcțională, interiorul nasului poate fi observat prin endoscopie nazală (metodă nedureroasă). Uneori este necesară o scanare CT pentru o evaluare mai aprofundată a anatomiei nazale. Gestionarea așteptărilor pacientului, adică aspectul estetic, este o problemă importantă. Un dialog foarte clar între medici și pacienți este esențial. Ajutorul unui program de calculator pentru a simula aspectul final poate fi un instrument excelent pentru a facilita comunicarea dintre medici și pacienți. Este important ca pacientul să vadă alte cazuri pe care chirurgul le-a efectuat deja și astfel să diferențieze rezultatele obținute.

Cum se efectuează o rinoplastie?

În timpul consultării preoperatorii, se efectuează un studiu pre-anestezic. Ca regulă generală, intervențiile chirurgicale se efectuează sub anestezie generală, din motive de confort pentru pacient. Cu toate acestea, operația poate fi efectuată și sub anestezie locală, cu sedare.

În general se utilizează două tipuri de rinoplastie:

 • Rinoplastia clasică sau închisă, în care nu există incizii la nivelul pielii și structurile nazale sunt intervenite din interiorul nării;
 • Rinoplastie deschisă, în care se face o mică incizie în zona centrală care separă nările (tăiate sub nas, între nas și buza), pentru a expune structurile nazale. În aceste cazuri, după 15 zile cicatricea este aproape imperceptibilă.

efectul operației de rinoplastie

Riscuri sau complicații la rinoplastie

Complicațiile în perioada postoperatorie nu sunt obișnuite pentru acest tip de intervenție. Deși există o planificare detaliată și individuală pentru fiecare intervenție chirurgicală, în cazuri rare poate fi necesară o procedură chirurgicală de revizuire, care se efectuează de obicei la un an de la prima intervenție chirurgicală.

Recuperare și postoperator

Rinoplastia este aproape nedureroasă și este foarte bine tolerată de pacienți. În aproape toate operațiile de rinoplastie, poate exista un anumit grad de vânătăi în jurul ochilor, iar edemul în circumstanțe normale poate dura câteva săptămâni. De obicei, cel mai mare disconfort este un anumit grad de obstrucție și curgerea nasului în prima săptămână. Veți purta o atelă de protecție externă timp de o săptămână. Efectul acestei proceduri dispare după două săptămâni, apoi pacientul va găsi un nas natural cu forma dorită și potrivit pentru fața sa.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Operația De Rinoplastie"
 • Commenter Photo
  Florin 9 ay önce

  Bună ziua, cum pot ști ce tip de rinoplastie este potrivit pentru mine?

 • Commenter Photo
  Tănase Marius 9 ay önce

  Am fost mereu complexat de mărimea nasului meu și am dorit să îl micșorez. Sunt decis să fac această schimbare, un prieten mi-a recomandat clinica IstanbulVita, dar mai întâi aș vrea să știu numele chirurgului și al spitalului.

 • Commenter Photo
  Simona Lupu 8 ay önce

  Am fost un copil timid pentru că mereu se făceau glume despre forma nasului meu, așa că, la vârsta majoratului, am făcut o operație estetică de rinoplastie. Sunt încântată de rezultat, mi-am recăpătat încrederea și autoestima.