IstanbulVita | Liposculptură – Lipofilling ...

Liposculptura,  cunoscută și sub denumirea de lipofilling, este o procedură chirurgicală care permite extragerea excesului de țesut gras situat în abdomen, gât, coapse, spate și fese și apoi injectarea acestuia în zonele corpului în care avem nevoie de o modificare a volumului, atât din motive reconstructive cât și din motive estetice.

Practic orice zonă a corpului poate primi un transfer de grăsime, cele mai frecvente fiind: fața, mâinile, sânii sau fesele. Tehnica utilizată pentru extragerea țesutului gras se numește liposucție.

beneficiile liposculpturii

Etapele unei liposculpturi

Etapa 1. Pentru acest tip de intervenție se folosește anestezia locală și, în unele cazuri, se poate determina utilizarea necesară a anesteziei generale.

Etapa 2. Pentru a obține țesut gras, vor fi selectate una sau mai multe zone ale corpului. Printr-o mică incizie și cu ajutorul unui dispozitiv convențional de liposucție, se introduce o canulă pentru a extrage grăsimea, având grijă să nu se distrugă celulele.

Etapa 3. Odată ce țesutul gras este obținut, acesta trebuie purificat. Odată ce se obține suficientă grăsime din zona donatoare, chirurgul o va procesa în mod corespunzător prin diferite metode de filtrare și centrifugare, apoi o va transfera printr-o mică seringă.

Etapa 4. În zona de recepție a grefei de grăsime, chirurgul va introduce o canulă specială sau un ac fin pentru a realiza corectarea necesară prin depunerea cu atenție a țesutului gras. Acest proces va fi repetat până când se realizează corecția dorită. Apoi pansamente, bandaje sau articole de îmbrăcăminte compresive vor fi plasate în funcție de zona intervenită.

Candidații la o liposculptură

 • Pacientul ideal pentru liposculptură este cel care, cu o greutate adecvată, are doar o anumită cantitate de acumulare de grăsime în anumite părți ale corpului, cele mai frecvente fiind coapsele, abdomenul sau spatele.
 • Liposculptura nu este potrivită pentru persoanele supraponderale sau pentru cei care doresc să lupte împotriva celulitei. Există și alte tratamente mai adecvate care pot îmbunătăți problemele de mai sus.
 • Oamenii care doresc o remodelare corporală prin incizii minime și cu rezultate eficiente.

Diferența dintre liposculptură și liposucție?

 • Liposculptura este un termen care se aplică atunci când, după îndepărtarea grăsimii localizate prin liposucție, este folosită pentru a o reintroduce în alte zone ale corpului, unde se intenționează să dobândească un volum mai mare, îmbunătățind astfel conturul corpului.
 • Liposucția este o tehnică de chirurgie plastică care, prin mici incizii în care sunt inserate canule, permite îndepărtarea grăsimilor localizate.

Care sunt avantajele liposculpturii?

Deoarece țesutul adipos este propriul nostru țesut, acesta are avantaje față de alte produse sintetice de origine animală / vegetală sau care conțin molecule sintetizate în laborator. Grăsimea proprie sau așa-numita grăsime autogenă îndeplinește misiunea de a umple și revitaliza țesuturile din zonele solicitate. Rezultatele injecției cu grăsime sunt permanente și sigure.

vizează zone de liposculptură

Îngrijire postoperatorie și recuperare

Chirurgul vă va informa cât de mult timp de odihnă va fi necesar înainte de a relua activitățile normale. După operație, veți primi instrucțiuni detaliate despre îngrijirea postoperatorie, medicamentele care trebuie luate, simptomele normale pe care le puteți experimenta în timpul cursului, precum și posibilele complicații care ar putea apărea. Specialistul va recomanda mersul pe jos câteva minute în fiecare zi pentru a menține circulația sângelui la nivelul membrelor inferioare. Urmarea instrucțiunilor chirurgului după perioada postoperatorie vă va permite să obțineți rezultate excelente în timpul recuperării.

Rezultate

În general, rezultatele injectări grăsimii autogene sunt de lungă durată. Trebuie să avertizăm că există un procent de grăsime care poate fi absorbit de propriul corp, acesta fiind un proces normal. Mulți pacienți consideră că grăsimea este o substanță de umplere temporară, care durează doar câțiva ani, dar  nu este cazul, grăsimea autogenă este o substanță de umplere permanentă care durează o viață. Este corect să spunem că în lunile următoare liposculpturii, o parte din această grăsime se pierde, dar ceea ce rămâne este pentru totdeauna.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Liposculptură – Lipofilling"
 • Commenter Photo
  Stoica A 9 ay önce

  Bună seara, cum se poate face o programare la clinica dumneavoastră? Cum se numește spitalul unde se face operația ? Voi avea interpret pentru a putea comunica cu medicul?

 • Commenter Photo
  Laura 9 ay önce

  Cât mă costă să extrag grăsimea din zona abdomenului și să o pun în zona feselor?

 • Commenter Photo
  Delia Stroe 8 ay önce

  Cea mai bună metodă de a adăuga volum în zonele în care dorim! Este un proces fără complicații pentru că se extrage din părțile cu surplus și se adaugă unde dorim.