IstanbulVita | Chirurgie Cu Balon Gastric ...

Procedură minim invazivă, non-chirurgicală și ambulatorie, care vă permite să slăbiți printr-un tratament cuprinzător pe termen lung.

Ce este balonul gastric?

Intervenția cu balonul gastric este una dintre cele mai eficiente soluții pentru combaterea obezității fără intervenție chirurgicală. În clinica IstanbulVita oferim un tratament cuprinzător pe termen lung care ajută pacienții să piardă în greutate, să reducă în mod semnificativ porțiile și să prevină recâștigarea greutății.

Tipuri de baloane gastrice în funcție de obiectiv

  • Perioadă de 6 luni: acest tip de balon nu este reglabil și se îndepărtează endoscopic după 6 luni. Intervenția durează aproximativ 30 de minute și se efectuează sub sedare.
  • Perioadă de 12 luni: acest tip de balon va fi umflat la fiecare 3 luni pentru a preveni adaptarea stomacului la dimensiunea balonului. După 12 luni va fi îndepărtat prin endoscopie, intervenția durează aproximativ 30 de minute și se efectuează sub sedare.

beneficiile chirurgiei cu balon gastric

Plasarea balonului gastric în stomac

Se va efectua o endoscopie pentru a exclude orice afecțiune pe care stomacul o poate avea, cum ar fi un ulcer. Dacă diagnosticul este corect, se pune un balon de silicon moale dezumflat, similar cu un balon. Odată ce balonul este introdus, acesta este umplut printr-un cateter care este conectat la balon. La sfârșitul procedurii balonul va începe să plutească în interiorul stomacului.

Această procedură durează de obicei aproximativ 30 de minute, sub sedare, pentru a asigura bunăstarea pacientului în timpul intervenției. La sfârșit, pacientul este trezit și la sfârșitul a două ore după perioada de monitorizare și observare, este externat. Amintiți-vă că această procedură nu necesită intervenție chirurgicală.

Ce simte pacientul după intervenție?

Când pacientul simte nevoia să mănânce, își poate satisface apetitul cu puțină mâncare. Aici se află succesul balonului gastric, deoarece, atunci când vă simțiți sățioși, consumul de alimente este redus considerabil, pierzând kilogramele care sunt atât de dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră.

Avantajele balonului gastric

Plasarea balonului gastric este o procedură minim invazivă, non-chirurgicală și ambulatorie, aceste caracteristici fiind principalele avantaje pentru acest tip de procedură.

Odată ce pacienții își dezvoltă obiceiuri alimentare sănătoase, vor putea observa o scădere considerabilă în greutate pe termen lung. Această pierdere a masei corporale va beneficia de condițiile de sănătate existente, precum diabetul asociat cu obezitatea, hipertensiunea arterială, apneea de somn și va promova stima de sine în timpul schimbărilor fizice și estetice.

pierde-ți greutatea

Care sunt riscurile unui balon gastric?

Odată cu îmbunătățirile puse în aplicare la fabricarea baloanelor, a fost posibil să se reducă considerabil riscul de deflație sau obstrucție intestinală a balonului. Complicațiile sunt rare și pot fi ușor tratate. Greața, vărsăturile și crampele pot apărea în primele 2 până la 3 zile după plasarea balonului. Anumite medicamente vor fi prescrise înainte de externare pentru a preveni complicațiile. Simptomele vor dispărea după primele 2 până la 3 zile.

Riscul exploziei balonului nu există în termenul său specific, de fapt putem asigura că NU va exploda. Cu toate acestea, fluidul din balon se poate filtra sau se poate scurge atunci când este dezumflat, deoarece balonul funcționează ca un glob. Lichidul numit clorură de metiltionină are culoarea albastră, făcându-l ușor de detectat la urinare. În cazul detectării oricărei anomalii a culorii urinei, trebuie să contactați imediat medicul dumneavoastră, care va efectua o endoscopie pentru controlul balonului și, dacă este necesar, îl va îndepărta.

Care sunt rezultatele unui balon gastric în Turcia?

Pierderea în greutate medie care poate fi obținută după intervenție este de 10 până la 40 kg, reducând, de asemenea, riscul de boli de inimă, apnee în somn, diabet și hipertensiune arterială. După intervenție, pacientul își va putea relua activitățile în aproximativ 3 săptămâni. Greața și vărsăturile pot apărea în primele câteva zile după introducerea balonului gastric. Această situație va fi controlată cu medicamente.

Lasă un răspuns