IstanbulVita | Chirurgia Pleoapelor ...

Dacă observați oricare dintre următoarele caracteristici pe pleoape, puteți realiza o blefaroplastie sau, de asemenea, cunoscută sub numele de operație de pleoapă căzută:

 • Excesul de piele de pe pleoapa superioară împiedică vederea înconjurătoare.
 • Umflarea sau căderea pleoapei superioare
 • Piele excesivă pe pleoapa inferioară.
 • Pungi de grăsime sub ochi

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală care elimină excesul de piele și buzunarele de grăsime de pe pleoape și poate fi efectuat pe pleoapa superioară, pe pleoapa inferioară sau pe ambele.

Blefaroplastia îmbunătățește pleoapele căzute (ptoză cutanată) și „umflarea ochilor”, oferind astfel un aspect mai întinerit ochilor și feței și îmbunătățind câmpul vizual la pacienții cu pleoapele superioare căzute.

In orice caz, Blefaroplastia nu tratează ptoza pleoapelor (disfuncție a mușchiului levator, din cauze degenerative sau congenitale), nu îndepărtează ridurile „labei de gâscă” de la colțurile ochilor, nu îndepărtează cearcănele și cearcănele profunde și nu ridică sprâncenele. Pentru a îmbunătăți aceste puncte, sunt necesare tratamente suplimentare.

chirurgii pot crea minuni pe pleoape

Pentru Cine Se Indică Blefaroplastia?
Blefaroplastia este indicată persoanelor care îndeplinesc următoarele criterii:

 • Nemulțumit de aspectul pleoapelor
 • Piele în exces pe pleoapele superioare și inferioare
 • Bile grase pe pleoapele superioare și inferioare
 • Pacienți sănătoși
 • Nu sunt fumători
 • Pacienți stabili emoțional, cu așteptări realiste cu privire la rezultatele intervenției chirurgicale
 • Pacienți fără tulburări optice grave.

Tipuri De Blefaroplastie

Există diferite tipuri și tehnici de blefaroplastie. Nu există o metodă standard pentru toți pacienții și fiecare caz trebuie tratat individual. Blefaroplastia este o procedură „personalizată” care permite chirurgului plastic să îmbunătățească atât aspectul, cât și funcția ochiului.

 • Blefaroplastia superioară. Elimină excesul de piele de pe pleoapa superioară și grăsimea acumulată în regiunea orbitală. Uneori, aspectul căzut al pleoapelor superioare se poate datora slăbiciunii musculare din zona frunții sau sprâncenelor, deci este extrem de important să detectăm motivele anatomice din spatele problemei.
 • Blefaroplastia inferioară. Acesta constă în îndepărtarea excesului de piele și „umflarea ochilor” care nu sunt altceva decât pungi de grăsime situate pe pleoapa inferioară. Blefaroplastia inferioară implică o mică incizie de-a lungul liniei genelor. În cazul inciziei subconjunctivale, abordarea se face „în interiorul ochiului”, prin conjunctivă. Această abordare vă permite să eliminați sau să redistribuiți buzunarele de grăsime, dar nu vă permite să eliminați excesul de piele. Când există un exces de piele de îndepărtat, cicatricea trebuie să rămână de-a lungul liniei genelor.

Tip De Incizie: Cicatrice

● Blefaroplastie inferioară:

Dacă există doar buzunare de grăsime fără exces de piele, se poate efectua o blefaroplastie transconjunctivală, în care se face o mică incizie pe interiorul pleoapei pentru a îndepărta grăsimea, cicatricea nu va fi deloc vizibilă. Dacă există exces de piele de îndepărtat, cicatricea va rămâne pe linia pleoapei inferioare, care va deveni mai subțire și mai discretă în timp.

● Blefaroplastia superioară:

Prin îndepărtarea pielii de pe pleoapa superioară, cicatricea este ascunsă de-a lungul pliului natural al pleoapei superioare, deci   va fi vizibilă numai atunci când pacientul închide ochii.

Beneficiile Blefaroplastiei

Unele dintre numeroasele beneficii pe care le poate oferi chirurgia de blefaroplastie sunt:

Îmbunătățirea vederii

O cădere semnificativă a pleoapei superioare poate fi mai mult decât o preocupare cosmetică, deoarece poate limita câmpul vizual. Prin eliminarea excesului de piele, câmpul vizual este mai liber și mai extins.

Aspect întinerit

Fie că intervenția chirurgicală a pleoapelor se efectuează singură sau în combinație cu alte proceduri chirurgicale, veți avea un aspect mai întinerit și un aspect mai relaxat.

Fără pungi de grăsime și exces de piele

„Umflăturile de la ochi” și excesul de piele de pe pleoape dau un aspect obosit și dificil de ascuns. Îndepărtarea buzunarelor de grăsime și exces de piele va face aspectul mai deschis și odihnit. Mulți pacienți raportează senzația de regres în 5-10 ani.

efectele blefaroplastiei

Întrebări Frecvente

Care este prețul blefaroplastiei 2021? Prețul intervenției chirurgicale depinde de tipul de blefaroplastie (inferioară, superioară sau completă) și de combinația de proceduri. Valoarea exactă a blefaroplastiei va fi confirmată în ziua consultării după diagnosticul medical.

Ce anestezie se utilizează în blefaroplastie? Anestezia administrată depinde de tipul de blefaroplastie (superioară, inferioară sau ambele). În general, blefaroplastia superioară se efectuează sub anestezie locală, iar blefaroplastia inferioară se efectuează sub sedare și anestezie locală.

Care este vârsta ideală pentru a efectua o blefaroplastie? De obicei, pacienții care recurg la blefaroplastie au cel puțin 40 de ani, dar aceasta nu este o regulă. Prin urmare, vârsta ideală pentru a efectua o blefaroplastie este atunci când schimbările din pleoape încep să interfereze cu viața de zi cu zi (atât din motive estetice, cât și funcționale).

Blefaroplastia tratează ridurile din jurul ochilor? Nu. Blefaroplastia este o procedură pentru tratarea „umflăturii ochilor” și a excesului de piele de pe pleoape. Ridurile din jurul ochilor, cunoscute și sub denumirea de „laba gâștii”, pot fi îmbunătățite prin tratarea ridurilor cu alte substanțe.

Care este timpul de recuperare? Timpul de recuperare după o blefaroplastie depinde de la pacient la pacient, dar este nevoie în medie de una până la două săptămâni pentru a reveni la locul de muncă.

Rezultatul este definitiv? Nici o intervenție chirurgicală nu garantează rezultate pe tot parcursul vieții, dar blefaroplastia oferă rezultate satisfăcătoare de lungă durată timp de mulți ani. Mulți pacienți efectuează blefaroplastia o singură dată în viață. Cu toate acestea, blefaroplastia nu oprește procesul natural de îmbătrânire, astfel încât, de-a lungul anilor, elasticitatea pielii și a forței musculare continuă să se schimbe, dar pornind întotdeauna de la un nivel mai bun.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Chirurgia Pleoapelor"
 • Commenter Photo
  Valı Manole 9 ay önce

  Din cauza excesului de piele al pleoapelor, câmpul meu vizual s-a micșorat, medicul mi-a recomandat o operație de blefaroplastie. Aș dori informații despre preț, despre riscuri și despre numărul de zile necesare pentru recuperarea completă, mulțumesc anticipat!

 • Commenter Photo
  Maria Nedelcu 9 ay önce

  Bună ziua, în ce spital se face operația și cât costă? Pot veni însoțită? Se face internare pentru intervenția chirurgicală?

 • Commenter Photo
  Emilia İ 8 ay önce

  Turismul sanitar este foarte bine dezvoltat în Turcia datorită experienței medicilor și prețurilor mai mici, comparativ cu cele din clinicile europene.