IstanbulVita | Chirurgia Inchisă A Nasului ...

Rinoplastia vizează realizarea armoniei feței și corectarea modificărilor estetice și / sau funcționale ale nasului. Pentru aceasta, poate fi utilizată o rinoplastie deschisă sau închisă.

Există două abordări pentru îmbunătățirea esteticii nasului, dar vom discuta despre o intervenție chirurgicală fără cicatrici, cunoscută tehnic sub numele de rinoplastie închisă. După cum sugerează și numele, rinoplastia închisă se efectuează fără a deschide nasul. Chiar și așa, această metodă are două variante: clasică și parțială.

 • Clasica se realizează fără ca chirurgul plastic să aibă vreun câmp vizual.
 • În parțial, chirurgul mai face câteva incizii în interiorul nasului, îndepărtând cartilajul din vârful nazal al nărilor. În acest fel, se pot lăsa expuse, permițând vizualizarea parțială a modificărilor care se fac.

Procedura Chirurgicala Și Anestezia

Operația se efectuează sub anestezie generală și, în funcție de complexitatea operației, poate dura între 2 și 3 ore. Incizii mici sunt făcute în interiorul nărilor. Această abordare este în general utilizată în rinoplastii primare simple. Principalele puncte care trebuie tratate sunt: ​​dorsul nazal, vârful și aripile nazale. Trebuie avute în vedere toate aspectele: oase, cartilaj și piele. Chirurgul trebuie să fie meticulos și să îndepărteze materialul încetul cu încetul până când se atinge forma dorită. La sfârșit, un pansament din ipsos sau plastic și un dop sunt așezate în găuri.

nasuri frumoase

Postoperator

În primele zile există o ușoară umflare. Hematomul poate fi redus dacă se infiltrează înainte de operație. Nasul revine de obicei la normal după 2 săptămâni. În primele ore se poate produce și un mic drenaj serosanguin. După 7-10 zile, cusăturile și pansamentul din ipsos sau pansamentul din plastic sunt îndepărtate. În următoarele două săptămâni, se recomandă să nu efectuați exerciții și mișcări care necesită aplecare. În câteva zile, cele mai multe activități pot fi recuperate.

Rezultate

Pentru a obține un rezultat bun, trebuie să urmați corect toate instrucțiunile specialistului. În intervențiile chirurgicale faciale, este normal să aveți o ușoară depresie în zilele de după operație, datorită aspectului apărut în zona intervenită. Rezultatul final poate întârzia câteva luni.

Avantajele Rinoplastieie Închise

 • Scăderea timpului de operare și de recuperare
 • Nu există incizii externe, toate sunt în interiorul nasului
 • Posibilitatea formării edemului este redusă
 • Noțiune mai bună a rezultatului final, văzut din exterior în timpul procedurii.

Dezavantajele  Rineplastieie Închise

 • Vizibilitatea slabă a structurii nazale, necesită o percepție precisă a anatomiei nazale
 • Este nevoie de mai multă experiență a chirurgului, efectuată în principal prin senzații tactile.

rinoplastie înainte și după

Complicatii Ale Rinoplastiei

Complicațiile rinoplastiei nu sunt frecvente, dar, ca în toate intervențiile chirurgicale, trebuie luate în considerare, făcând parte din așa-numitul „risc calculat”, care se aplică tuturor tipurilor de intervenții chirurgicale. Este important de reținut că pentru a fi supus rinoplastiei, nasul trebuie să fie complet dezvoltat.

Rinoplastie deschisă sau închisă? Pe care să alegi?

Indiferent de tehnica utilizată, este posibil să se obțină rezultate bune cu rinoplastia. În general, rinoplastia deschisă poate fi mai avantajoasă deoarece permite o vizualizare mai directă a zonei de operare. Dar rinoplastia închisă oferă același rezultat într-un mod mai puțin agresiv. Prin urmare, alegerea metodei, rinoplastia deschisă sau închisă, depinde de chirurg, care va ține cont de cazul care urmează să fie tratat și de rezultatele scontate. Cu toate acestea, rezultatele bune depind și de pacient și de respectarea tuturor recomandărilor postoperatorii.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Chirurgia Inchisă A Nasului"
 • Commenter Photo
  Liviu Berghea 9 ay önce

  Bună seara, cum se procedează pentru o programare?

 • Commenter Photo
  Otilia G 9 ay önce

  Cum pot să aflu ce tip de operație este potrivită pentru mine? Care este prețul pentru fiecare din cele două tipuri de rinoplastie? Câte zile durează recuperarea în fiecare tip de rinoplastie?

 • Commenter Photo
  İulia İ 8 ay önce

  Nasul meu are forma și mărimea potrivită feței mele în urma operației de rinoplastie închisă. Am ales acest tip de operație pentru că nu rămân cicatrici și recuperarea este mai rapidă.