IstanbulVita | Chirurgia De Reconstrucție A Sânilor Cu Cea Mai ...

După o mastectomie, reconstrucția sânilor va oferi o îmbunătățire estetică, afectând imaginea pacientului și având un impact semnificativ asupra dispoziției. Luarea deciziei de reconstrucție nu este de obicei ușoară, așa că dorim să vă oferim acest articol pentru a vă informa despre tehnicile și metodele utilizate. Sperăm să vă fie de folos și să vă însoțim în această decizie importantă.

Chirurgia De Reconstrucție a Sânilor Cu Cea Mai Nouă Tehnologie

Chirurgia De Reconstrucție a Sânilor Cu Cea Mai Nouă Tehnologie

… Să începem!

Ce Este Reconstrucţia Sânului?

În urma noilor tehnici și cercetări dezvoltate, chirurgii au reușit să creeze un sân foarte asemănător atât ca formă, cât și ca textură cu cel operat. Aceste noi tehnici permit, în majoritatea cazurilor, efectuarea reconstrucției în același timp cu îndepărtarea sânului, evitând ca pacientul să se vadă mastectomizat.

Reconstrucția are ca scop:

 • Regenerarea sânilor naturali, inclusiv areola și mameloanele.
 • Umple golul și deformarea care pot rămâne în torace.
 • Elimină necesitatea de a purta proteze de umplere externe facilitând utilizarea articolelor vestimentare care nu ar fi posibile fără reconstrucție (costume de baie, decolteuri etc.).
 • Recuperează imaginea corpului și îmbunătățește calitatea vieții pacientului. Reconstrucția sânilor este invariabilă, vă va permite să trăiți o viață absolut normală.

Tehnici De Reconstrucție

Tipuri De Implanturi // Ce Trebuie Să Știi?

Protezâ: în prezent sunt realizate din silicon și pot fi umplute cu gel de silicon sau ser fiziologic. Poate avea o formă rotundă și o textură aspră sau netedă.

Trebuie clarificat faptul că siliconul medical utilizat în proteze nu a arătat nicio legătură cu apariția cancerului de sân sau a altor tumori. Utilizarea acestui material a fost aprobată în aproape toate țările europene.

Expansor: format dintr-un implant gol care va fi introdus acolo unde a fost sânul. Acest dilatator este completat periodic printr-o consultație cu medicul, printr-o injecție de ser salin prin piele, până la atingerea expansiunii așteptate. După câteva luni expansorul este îndepărtat și se implantează o proteză. Aceasta înseamnă că trebuie operat în două ocazii diferite, cu un interval de cel puțin trei luni între intervenții chirurgicale. În unele cazuri, expansorul este implantat doar într-o singură intervenție definitivă. Atunci când pielea nu este suficientă și nu se poate aplica o altă tehnică, Expansorul este cea mai bună opțiune. Dacă pacientul a primit sau urmează să primească radioterapie ca parte a tratamentului pentru cancerul de sân, această tehnică va fi exclusă.

Tipos De Autólogas // ¿Que Debo Saber?

Tipuri De Autologii // Ce Trebuie Sa Știu?

Se numește autolog, deoarece se utilizează țesuturile proprii ale pacientului, omițând protezele. Țesuturile pot fi extrase din diferite zone și, deși tehnica este mai complexă, oferă rezultate estetice și durabilitate superioare reconstrucției cu ajutorul implanturilor. Acest tip de tehnică susține radioterapia. Iată tipurile:

Tesutul Abdominal: Pielea și grăsimea sunt îndepărtate din abdomenul inferior, zona dintre buric și pubis. Aceste țesuturi pot fi transferate folosind mușchii rectus abdominis prin tunelul dintre abdomen și sân sau prin tehnici microchirurgicale pentru a ajuta la reconstrucția sânilor mari și cu adevărat lăsați.

Cât durează reconstrucția sânilor cu această tehnică?

Intervenția durează de la 5 la 8 ore, în funcție de utilizarea tehnicilor convenționale sau a microchirurgiei pentru transferul țesutului sub anestezie generală. Pacienții sănătoși cu o piele abdominală adecvată pot folosi această tehnică.

Pacienții foarte slabi sau foarte obezi, care fumează sau când există cicatrici pe abdomen, nu vor putea obține această tehnică, deși cicatricea prin cezariană nu contraindică utilizarea acestei tehnici.

Tesut Din Spate: pielea și grăsimea sunt îndepărtate din spate, care este transportată la sân mobilizând mușchiul latissimus dorsi. Cantitatea oferită de piele, grăsime și mușchiul spatelui nu este de obicei suficientă pentru a obține un sân de aceeași dimensiune ca și contralateral, deci este aproape întotdeauna necesar să adăugați o mică proteză. Această intervenție durează aproximativ 3 ore, sub anestezie generală și necesită spitalizare indicată de chirurg.Pentru acele persoane care nu au suficient țesut abdominal, au cicatrici abdominale, obezitate , aceasta este tehnica care va fi sugerată de specialist.

Țesuturi Din Fese: pielea și grăsimea sunt îndepărtate din fese folosind microchirurgia. Cicatricile vor fi vizibile în partea inferioară sau superioară a feselor și sunt adesea mai greu de ascuns decât cicatricile de pe abdomen sau spate.  Acest tip de intervenție chirurgicală durează aproximativ 7 ore, sub anestezie generală și necesită o spitalizare indicată de chirurg. Când o altă tehnică autologă nu poate fi utilizată, aceasta este cea mai bună opțiune.

Tecnicas De Reconstruccion De Areolas y Pezón

Tehnici De Reconstrucție Areola Și Sfârc

Areola poate fi reconstituită cu un tatuaj sau o grefă de piele inghinală. Pentru a reconstrui mamelonul, se folosește pielea din sânul reconstruit.

Areola și mamelonul sunt de obicei reconstituite în operație după reconstrucția sânilor sub anestezie locală. De obicei durează aproximativ 45 de minute și nu necesită spitalizare.

Consideratii

Reconstrucția sânilor nu modifică cursul unei boli, adică, deși boala poate reapărea, nu crește riscul de reapariție a cancerului de sân, darămite să interfereze cu chimioterapia sau radioterapia. De asemenea, nu interferează cu testele esențiale în examinarea post-tratament.Dacă sânul dvs. este reconstruit cu implanturi și chirurgul vă recomandă să efectuați mamografii în mod regulat, ar trebui să fiți inspectat la un centru de radiologie cu experiență în utilizarea tehnicilor radiografice pentru restaurările protetice și să raportați că corpul dumneavoastră are o implantare.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Chirurgia De Reconstrucție A Sânilor Cu Cea Mai Nouă Tehnologie"
 • Commenter Photo
  Petre Maria 9 ay önce

  Bună, ce tip de implanturi folosiți în IstanbulVita? Câte zile trebuie să stau acolo? Pot veni însoțită? Personalul medical vorbește engleza?

 • Commenter Photo
  Sorina 9 ay önce

  Cât costă o operație de reconstrucție mamară cu implant?

 • Commenter Photo
  Nela C 8 ay önce

  Când mi s-a extirpat sânul am fost în stare de șoc și am intrat în depresie. Am căutat în internet informații despre reconstrucție mamară și așa am găsit clinica IstanbulVita. În urma operației pot spune că mi-am recuperat încrederea și aspectul, mulțumesc întregii echipe pentru ajutor.