IstanbulVita | Chirurgia De Corectare A Asimetriei Mamare ...

Diversitatea întrebărilor despre acest subiect în birourile noastre este foarte frecventă. Câteva exemple: Este normal să aveți asimetrie a sânilor? Cum se corectează sânii asimetrici? Ce se întâmplă dacă există un sân mai mare decât celălalt? Ce înseamnă sânii asimetrici?

Chirurgia De Corectare a Asimetriei Mamare

Uneori ambii sâni pot fi diferiți unul de celălalt. Pot exista probleme cu un sân mare, unul mic, unul suspendat, unul în poziție verticală, doi mari sau unul mai mare decât celălalt.

Răspunsul este da. Este total normal ca acest lucru să se întâmple. La urma urmei, corpul uman nu este 100% perfect.

Ce este mai exact Asimetria mamară?

După cum am menționat anterior, aceasta înseamnă diferența de formă, dimensiune sau stare de la un sân la altul. Asimetria sânilor sau denivelările sunt mai frecvente decât s-ar putea crede. Există multe motive pentru asimetria sânilor, vom explica doar unele dintre ele:

4 Cauze ale asimetriei mamare

 • Involuție mamară asimetrică: odată cu dezvoltarea femeilor în momentul pubertății, există cazuri în care un sân crește mai repede decât celălalt. Dar acesta nu este singurul caz. De-a lungul anilor, sarcina, modificările hormonale și chiar îmbătrânirea, sânii pot evolua, de asemenea, diferit unul de celălalt.
 • Îndepărtarea țesutului mamar: dacă ați suferit de vreo boală sau intervenție chirurgicală, cum ar fi îndepărtarea tumorilor benigne sau maligne la nivelul sânului, pot apărea diferite tipuri de asimetrii. Este, de asemenea, firesc ca unul dintre sâni să fi primit un anumit tip de radioterapie, iar celălalt nu.
 • Reconstrucția sânului: Când se efectuează o operație de acest tip, este necesar să se efectueze o Mastopexie (o procedură chirurgicală care constă în îmbunătățirea fizică a sânilor) în acest mod se efectuează o simetrie în sânul sănătos pentru a obține rezultate vizibile optime.
 • Malformații congenitale ale sânului: sindromul Poloniei este una dintre cauze. Este un defect congenital rar caracterizat prin subdezvoltare sau absența mușchiului major pectoral pe o parte a corpului.

Când femeile tinere suferă de acest sindrom, tipul de asimetrie are un impact mare asupra relațiilor interpersonale, în special în ceea ce privește relațiile.

Tratamentul pentru asimetria sânilor

Tratamentul pentru asimetria sânilor

Operația se efectuează sub anestezie generală, ceea ce reprezintă o valoare adăugată pentru siguranța unei intervenții chirurgicale de acest tip, iar un alt tip de anestezie va fi utilizat numai în cazul în care caracteristicile particulare ale pacientului o necesită. Siguranța și bunăstarea pacientului vor fi întotdeauna căutate.

Scopul operației este de a îmbunătăți aspectul și dimensiunea sânilor. Este important să rețineți că corpul uman nu este în întregime simetric și nu ar fi firesc ca cei doi sâni să fie exact la fel ca unul cu celălalt.

Este foarte important să știm că fiecare persoană este un caz diferit. În majoritatea cazurilor asimetria poate fi rezolvată prin implantarea unei proteze. În alte cazuri, pacientul va avea nevoie de o operație mai complexă a glandei, în timp ce în alte cazuri poate fi corectată prin reducerea sau creșterea sânului.

În continuare, vom detalia cele mai frecvente tehnici pentru un tratament de asimetrie a sânilor:

Abordarea prin canelura submamară: Sub anestezie generală, se realizează o incizie centrală și ușor laterală de aproximativ 4-6cm (în funcție de mărimea protezei) în canelura mamară. Se realizează un „buzunar”, care, cu excepția unor situații specifice, este retropectoral, unde implantul de silicon va fi adăpostit, texturat cu un gel coeziv, rotund sau anatomic, după cum este necesar. Suturile vor fi utilizate prin intermediul unor planuri pentru sutura țesutului, iar în cele din urmă pielea va fi suturată cu suturi intradermice, care nu sunt văzute din exterior.

Reducerea unui sân: deși poate fi puțin diferit de ceea ce suntem obișnuiți în societate, este o tehnică care este din ce în ce mai frecventă la femeile cu sâni foarte mari. A avea sâni mari poate duce la dureri de spate, printre alte leziuni. Din acest motiv, pe lângă estetică, în fiecare zi, mai multe femei decid să sufere o reducere a dimensiunii sânilor. Tehnicile utilizate pot fi: liposucție sau modele care includ rezecție, tratarea sânului ales ca model pentru ridicarea mamelonului sau areolei și remodelarea polului inferior și a canelurii submamare pe partea contralaterală.

În cele din urmă, putem spune că asimetria mamară poate fi o problemă socială, emoțională și psihologică pentru pacient, prin urmare, se recomandă corectarea asimetriei prin chirurgie plastică.

Lasă un răspuns
3 Replies to "Chirurgia De Corectare A Asimetriei Mamare"
 • Commenter Photo
  Dana Luca 9 ay önce

  Vreau ca sânii mei să fie egali și dacă este posibil, puțin mai mari. Mă interesează prețul operației și informații despre ce include acest preț. Mulțumesc, o zi bună!

 • Commenter Photo
  Felicia Dedu 9 ay önce

  Sânii mei au mărimi diferite, vreau să îi egalez, dar și să îi măresc, se poate face acest lucru într-o singură intervenție chirurgică?

 • Commenter Photo
  Lidia V 8 ay önce

  Diferenţa de mărime între sânii mei era vizibilă, de aceea am ales să o corectez. Operația nu a avut complicații, iar rezultatul este foarte bun.