IstanbulVita | Chirurgia Cosmetică A Urechii (Otoplastia) ...

Operația urechii numită și otoplastie, constă în schimbarea sau remodelarea formei, poziției sau dimensiunii urechilor.

Tipuri de malformații

 • Urechi proeminente (mari)
 • Deformații în lobi
 • Leziuni sau traume
 • Defecte congenitale

Cine este potrivit pentru chirurgia urechii?

Otoplastia este o operație obișnuită, potrivită pentru adulți și copii cu vârsta peste cinci ani. Dacă sunteți îngrijorat de modul în care urechile vă ies din cap, puteți alege otoplastia.

chirurgia otoplastiei este foarte eficientă și de succes.

Avantajele unei operații de urechi

Atât adulții, cât și copiii supuși unei intervenții chirurgicale la urechi își sporesc stima de sine, astfel încât beneficiile psihologice sunt evidente. Mulți oameni se simt conștienți de mărimea urechii. Acest lucru poate genera lipsa integrării sociale și nesiguranță. Cu toate acestea, după ce ai fost supus unei intervenții chirurgicale plastice la urechi, te vei simți mai bine cu tine.

Otoplastie Pentru Copii

Chirurgia urechii pentru copii poate fi efectuată între 6 și 14 ani. În general, se așteaptă ca copilul să aibă 8 sau 10 ani, deoarece la acea vârstă urechile se dezvoltă și sunt similare cu cele ale unui adult. În plus, copilul are deja o mai bună înțelegere, poate fi mai cooperant și poate tolera perioada postoperatorie. Dacă apar probleme mai grave, există întotdeauna posibilitatea de a avansa timpul de operare. Va trebui să evaluați fiecare situație și să vedeți cum vă afectează copilul.Este o intervenție simplă, al cărei rezultat provoacă o mare satisfacție în rândul minorilor care decid să o folosească.

Procedurile Chirurgiei Estetică a Urechilor

 • Chirurgul face o mică incizie în spatele urechii lângă cap. Aceasta este pentru a fixa cartilajul într-o poziție specifică și urechea la cap. Chirurgul va remodela cartilajul sau va îndepărta unele cartilaje pentru a repoziționa urechea aproape de cap, astfel încât urechea să fie mai puțin proeminentă.
 • De asemenea, puteți îndepărta pielea pentru a micșora urechile. Uneori urechile pacientului sunt asimetrice, astfel încât chirurgul va încerca să facă mai multe modificări la o ureche decât la cealaltă pentru a se potrivi. Odată ce specialistul finalizează reglarea cartilajului, el pune niște ace în incizie pentru a fixa urechea în poziția de vindecare.

Otoplastia se efectuează sub anestezie locală. Durează aproximativ o oră și pacientul poate merge de obicei acasă în aceeași zi. Pentru a proteja zona, pacienții trebuie să poarte un bandaj sau batic timp de o săptămână sau mai mult pentru a ține urechile la locul lor.

impactul otoplastiei

Întrebări Frecvente

Care sunt riscurile intervenției chirurgicale la urechi? Acesta este un proces simplu, dar trebuie făcut întotdeauna de către un specialist în chirurgie estetică. Pentru a evita complicațiile, operația trebuie efectuată într-un mediu sigur (cum ar fi un spital) cu profesioniști instruiți și cu experiență.

Se poate pierde auzul în acest tip de intervenție chirurgicală? Nu. Chirurgia urechii nu va cauza pierderea auzului și nici nu va afecta funcția urechii.

Rezultatele sunt definitive? Modificările sunt permanente. După o săptămână, veți putea vedea modificările generate de acest tip de intervenție chirurgicală. Când inflamația a dispărut complet, puteți vizualiza și vă puteți bucura de noul aspect.

Vor exista cicatrici după operație? Cicatricea se află în spatele urechii, deci nu este ușor de detectat. Odată cu trecerea timpului, cicatricile vor dispărea până vor deveni aproape imperceptibile.

Care este prețul otoplastiei? Prețul otoplastiei în Turcia are prețuri foarte accesibile în comparație cu alte țări din Europa sau Asia, cu servicii de calitate superioară și chirurgi plastici de renume mondial. Pentru a determina un preț, trebuie luați în considerare diferiți factori, precum tipul de intervenție chirurgicală: chirurgie plastică bilaterală (două urechi) sau unilaterală (o ureche).

Lasă un răspuns
3 Replies to "Chirurgia Cosmetică A Urechii (Otoplastia)"
 • Commenter Photo
  Viorel Savu 9 ay önce

  IstanbulVita a schimbat complet aspectul meu, totul a decurs perfect, spitalul modern și personalul foarte amabil și super calificat, urechile mele au acum aceeași mărime, sunt foarte mulțumit și recomand această clinică!

 • Commenter Photo
  Chir Doru 9 ay önce

  În copilărie un câine m-a mușcat de ureche și mi-a rupt-o în două. Se poate remedia acest defect? Cât ar costa operația?

 • Commenter Photo
  Laurențiu N 8 ay önce

  Sunt mulțumit cu forma și mărimea urechilor mele, după operație, riscuri mici, rezultate mari!